Історію не переписати...

2016-11-25

/Files/images/IMG_5589.JPG Історію не переписати

Голодомори – явище, яке навіки викарбуване в книзі буття українців. Ці трагічні сторінки нашої історії – національне нещастя, яке поглинуло мільйони безневинних, а, значить, – не підлягає забуттю.

25 листопада у Вільшанській ЗОШ І-ІІІ ступенів вшанували пам'ять жертв голодомору 1932-1933 років.

Із метою донесення до учнівської молоді об’єктивної інформації про трагічні події української історії було організовано та проведено виховні заходи, де згадали тяжку долю українського народу, на яку випали страшні випробовування голодом. Проведено загальношкільну лінійку «Хай світло від свічки у небо летить», історичну годину «Допоки пам'ять в серці не згасає…», експрес-хвилинки «Хто вижив – не забуде», флеш - моб «Ангел скорботи», випуск історичної газети «Минуле стукає в серця», годину історичних читань «Без війни, без вини» (знайомство зі спогадами очевидців голодомору) та літературні хвилинки пам’яті «Безкровна війна», продемонстровано документальний фільм «Голодомор – трагедія українського народу»; виставку фотоматеріалів на тему «Пекучий біль українського народу», історико-літературну композицію «Пам'ять живе у наших серцях…» Здійснено перегляд фільму Олеся Янчука «Голод -33».

/Files/images/IMG_5621.JPG
Також у шкільній бібліотеці було створено виставку літератури «Страхіття минулих часів», а класними керівниками на виховних годинах проведено з учнями тематичні бесіди «Дзвони скорботи».
26 листопада учні та вчителі візьмуть участь у Всеукраїнській акції «Запали свічку пам'яті».


/Files/images/IMG_5638.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 258

Коментарi