МАН звітує про роботу

2017-11-10

Активний спосіб життя – запорука здоров’я

Гіподинамія – хвороба сучасності. Сьогодні спостерігається збільшення кількості людей, які страждають від її наслідків.

Як виявилося, ця тема є дуже цікавою та актуальною, ажде учні школи та працюючі люди, щоденно добираються до місця роботи та навчання.

У минулому році я розпочала свою роботу у Малій академії наук України щодо з’ясування впливу вибору способу добирання до місця роботи (навчання) на стан організму людини. У межах дослідження було з’ясовано, що спосіб добирання має серйозний вплив на організм людини: розвиток захворюваності на ГРВІ та хвороби шлунково – кишкового тракту, наявності зайвої ваги та настрою. Про результати своїх досліджень я поінформувала учнів Вільшанської ЗОШ І-ІІІ ступенів. З’ясувалося , що ця інформація є важливою та повчальною, а також з’явилися питання, які ще потребують вивчення. Тому я вирішила продовжувати своє наукове дослідження у цьому руслі. Щоб зібрати та систематизувати якомога повніше інформацію про негативні наслідки пасивного способу життя на організм у цілому.

Як відомо, рух – це життя. Результати мого дослідження це підтвердили. Адже, люди , які ходять пішки до місця роботи (навчання) більше 3 км, рідко спостерігають різкі зміни настрою, часто після пройденої дороги настрій поліпшується, менше хворіють на вірусні захворювання, майже не мають хронічних захворювань, у переважної більшості відсутня зайва вага.

У людей, які ходять менше 1 км до місця роботи і навчання навпаки спостерігаються часті захворювання та зміни настрою.

Найчастіше на простудні захворювання страждають учасники дослідження, які добираються до місця роботи громадським транспортом. Особливо виявляються у періоди епідеміологічного сплеску захворюваності. На мою думку, це пов’язано з тим, що вони часто мерзнуть на зупинках громадського транспорту і найбільше перебувають у містях масового скупчення людей. Виявлено, що учасники цієї групи мають хвороби шлунково-кишково тракту, присутня зайва вага, часті зміни настрою та поява роздратованості.

Тож закликаю усіх тих, кому не байдуже власне здоров’я та здоров’я рідних і близьких, вести активний спосіб життя, більше рухатися та займатися різними видами спорту.

Наостанок хочу подякувати всім учням Вільшанської ЗОШ І – ІІІ ступенів, які були активними учасниками дослідження та вдячними слухачами.

Насідка Єлизавета, учениця 11 класі Вільшанської ЗОШ І – ІІІ ступенів

Кiлькiсть переглядiв: 254

Коментарi