Вареничні вечорниці

2017-10-12

Сьогодні українське суспільство, як ніколи, потребує духовного і морального відродження, тому питання патріотичного виховання є дуже актуальним. Народознавство – це один із важливих напрямків патріотичного виховання, а народознавчий матеріал є невичерпним джерелом для виховання позитивних моральних якостей.

Наш край здавна славився гостинністю та щедрістю. У цьому мали змогу переконатися всі,хто завітав на свято ,під такою смачною назвою «Вареничні вечорниці». Класний керівник 2 класу Вільшанської ЗОШ І-ІІІ ступенів Романенко Руслана Іванівна та її маленькі артисти зуміли створити затишну домашню атмосферу театралізованого дійства. Як важливо,змалечку, прищеплювати дітям любов та повагу до українських звичаїв та традицій. Гордістю переповнювалися серця батьків,які дивилися на своїх дітей-скільки ж українських народних пісень, приказок та примовлянок, народних ігор знають вони. Сюрпризом для всіх присутніх став виступ дитячого шумового оркестру, який став прекрасним супроводом до пісні, яку заспівала мама учениці 2 класу Макітрюк Олена.Під час проведення таких виховних заходів розумієш,що кожна дитина – це унікальна та неповторна особистість.

На святі були присутні майбутні школярики, вихованці дитячого садочку «Ромашка», які завітали до школи разом зі своїми вихователями та завідуючою Майбородою Н.О.Радістю та цікавістю світилися оченята у малечі,а скільки позитивних емоцій було,коли господарі свята пригостили всіх присутніх вареничками.

Отож, віддаючи шану минулому, беручи найкраще у сьогодення, ми маємо відроджувати усе найдорожче, що є у нашого народу: його мову, пісні, історію, звичаї та обряди, поглиблювати знань дітей про рідну землю.

Заступник директора школи з виховної роботи Вільшанської ЗОШ І-ІІІ ступенів Людмила Римська

Кiлькiсть переглядiв: 339

Коментарi